Καρογιάν: «Σπεύδουμε βραδέως»

 

Ερωτηθείς σήμερα (12/6) ο κ. Καρογιάν σε σχέση με το θέμα των διεργασιών στο ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές του 2013, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «με νηφάλιο τρόπο θα σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Θα αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους. Στόχος του ΔΗΚΟ εδώ και ενάμισι χρόνο είναι η εθνική συνεννόηση και η συναίνεση. Μπορεί να ενοχλεί κάποιους αυτό αλλά αυτή είναι η ανάγκη που έχει ο τόπος». 

Αδιαφορούμε, πρόσθεσε, «για τα όποια τεχνητά τείχη θέλουν κάποιοι να κτίσουν. Αν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο τόπος περνά μέρα με τη μέρα ακόμα πιο κρίσιμες στιγμές, αν νιώθουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να ερίζουμε, εάν νιώθουμε ότι έχουμε την ευχέρεια να συγκρουόμαστε ανώφελα, εάν νομίζουμε ότι με τις έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις, ως δια μαγείας, θα λυθούν τα προβλήματα δικαίωμά μας να το κάνουμε».

Εμείς λοιπόν, είπε ο κ. Καρογιάν, δεν θα ξεστρατίσουμε από τη στρατηγική την οποία έχουμε θέσει εδώ και ενάμισι χρόνο, ίσως προφητικά. Άρα λοιπόν, εμείς θα επιμείνουμε στη διαδικασία και στη στρατηγική της εθνικής συλλογικής δράσης, της εθνικής συναίνεσης, της εθνικής συνεννόησης.
Πρόσθεσε πως το Εκτελεστικό Γραφείο και τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα έχουν τις συσκέψεις, θα γίνουν συζητήσεις «και στο τέλος θα καθορίσουμε και τους επόμενους βηματισμούς».

«Άρα επί του παρόντος για μας είναι μια περίοδος περίσκεψης και με νηφαλιότητα θα σταθμίσουμε και θα αναλύσουμε τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να τρέχουν. Εμείς εισηγούμαστε για το καλό του τόπου να σπεύδουμε βραδέως. Ισως αυτή να είναι και μια επιλογή. Βραδέως υπό την έννοια της έντονης προεκλογικής εκστρατείας. Έχουμε εννιά μήνες ακόμη. Τα προβλήματα όμως του τόπου είναι άμεσα. Αν δεν αντιμετωπιστούν ρηξικέλευθα και αποφασιστικά, δεν θα έχει κανένα νόημα πλέον η επικράτηση της όποιας παράταξης έναντι της άλλης. Αντίθετα περί άλλων θα τυρβάζουμε», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ανέφερε πως «αυτή ήταν και αυτή είναι η θέση του ΔΗΚΟ. Και με προσήλωση προς αυτούς τους στόχους θα συνεχίσουμε, όσο εξαντλητικά γίνεται, για να μπορέσουμε επιτέλους να κτίσουμε γέφυρες και ο ενδιάμεσος χώρος μπορεί να δημιουργήσει γέφυρες, μπορεί να αναδειχθούμε σε γέφυρα συνεννόησης, συνεργασίας αλλά πάνω από όλα μια δημιουργική γέφυρα για να μπορέσουμε πραγματικά με συλλογικές δράσεις και συλλογικές αποφάσεις να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του τόπου μας που δυστυχώς είναι πολλά», κατέληξε.