Κομισιόν: Διαψεύδει τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας

Μετά την έκταση που πήρε το τηλεγράφημα του Reuters για εξεταζόμενα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ η Κομισιόν προχώρησε σε διάψευσή του.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου, δήλωσε ότι δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογα σχέδια, επισημαίνοντας ότι τα όσα αναφέρονται, του φαίνονται “αναληθή”.

Το Reuters έκανε χθες 11/06, λόγο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο κοινοτικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά συζήτησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, την προετοιμασία στρατηγικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε να περιορισθούν οι συνέπειες για τους υπόλοιπους, ζητά από την γερμανική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Ο κ. Λάουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι “βαρύτατα υπερχρεωμένη, έχει πραγματοποιήσει μόλις το 5% των μεταρρυθμίσεων, η εξυγίανση των τραπεζών δεν θα γίνει”, ενώ χαρακτηρίζει “απογοητευτικά” τα ως τώρα αποτελέσματα των αποκρατικοποιήσεων.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.