Μαΐάμι: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του θύματος κανιβαλισμού

Στις σκληρές φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο Ρόναλντ Πόπο, θύμα της επίθεσης κανιβαλισμού, εμφανίζεται χωρίς μύτη, μάτια και μέτωπο.

Οι γιατροί αποδίδουν σε θαύμα τον ρυθμό ανάρρωσης του ανθρώπου που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ήταν εμφανές πως είχε όλες του τις αισθήσεις όταν ο κανίβαλος Ρούντι Γιουτζίν του έτρωγε κυριολεκτικά με μανία το πρόσωπο.

Οι γιατροί του “Jackson Memorial Hospital’s Ryder Trauma Center”, επιβεβαίωσαν την είδηση που ήθελε τον Γιουτζίν να έφαγε στις 26 Μαΐου το 80% του άστεγου τον οποίο είχε προηγουμένως υποχρεώσει να βγάλει όλα του τα ρούχα, κάτω από μια γέφυρα πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου του Μαϊάμι.

Ο 65χρονος Ρόναλντ Πόπο δεν μπόρεσε να περπατήσει χωρίς βοήθεια καθώς και τα δύο του μάτια είναι καλυμμένο. Το ένα με ράμματα από γάζα και το άλλο με ράμμα από το δέρμα. Οι γιατροί εκτιμούν ότι μέρος της όρασης του μπορεί να ανακτηθεί στο δεξί του μάτι, αλλά όχι στο αριστερό το οποίο το έχασε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο 65χρονος βρίσκεται μεν σε κατάσταση σοκ, αλλά σταδιακά αναρρώνει τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι μάλιστα για την αποκατάσταση της υγείας του δήλωσαν πως ο ίδιος ρωτούσε να μάθει ποιο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου τελικού του NBA στον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα της πόλης του, “Miami Heat”. Ο εγκέφαλος του είναι σε καλή κατάσταση και έχει υποστεί μια απλή διάσειση.

Το πρόσωπό του επίσης έχει τεράστιας έκτασης τραύματα, δεν διακρίνεται καθόλου η μύτη του και το μέτωπό του είναι καταφαγωμένο.

Το τι πραγματικά ώθησε τον 32χρονο Ρούντι Γιουτζίν Ευγένι στην αποτρόπαια πράξη, δε διερευνήθηκαν καθώς ο ίδιος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. Οι ίδιοι μάλιστα είχαν υποστηρίξει ότι τον είχαν τραυματίσει σε μη ζωτικά σημεία για να σταματήσει την επίθεση του αλλά εκείνος σε κατάσταση αλλοφροσύνης συνέχιζε να κατατρώει το θύμα. Η σύζυγος του 32χρονου, λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε εκδηλώσει κρούσματα βίαιης συμπεριφοράς.

Ανησυχίες για τις παρενέργειες νέας ναρκωτικής ουσίας

Σύμφωνα πάντως με την Miami Herald κατά την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκαν άπεπτα χάπια στο στομάχι του δράστη. Αναμένονται ωστόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διαπιστωθεί εάν είχε κάνει χρήση του νέου επικίνδυνου ναρκωτικού που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με το όνομα “Bath Salts” (“άλατα μπάνιου”), ή το επίσης νέο χάπι με το όνομα “Cloud Nine”.

Πρόκειται για σχετικά φθηνά ναρκωτικά που προκαλούν βίαιες συμπεριφορές στον χρήστη ενώ ανάμεσα στις παρενέργειες του είναι το ότι ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος και ο χρήστης νοιώθει να καίγεται. Η ναρκωτική ουσία είναι μεν παράνομη στις ΗΠΑ, αλλά ανιχνεύεται ιδιαιτέρως δύσκολα καθώς δεν μπορεί να εντοπιστεί από τα σκυλιά της αστυνομίας.

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων ωστόσο θα δείξουν αν είχε γίνει χρήση του εν λόγω ναρκωτικού σε συνδυασμό με μαριχουάνα, Xanax και αλκοόλ όπως άλλωστε φημολογείται.

Ο Ρόναλντ Πόπο θα υποβληθεί σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για να ανακτηθεί μέρος του προσώπου του. Δεδομένου ότι ο Πόπο είναι άστεγος και θα χρειαστεί πολλαπλές επεμβάσεις, οι γιατροί του Jackson Memorial Foundation, άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα για να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του. Η κοινή γνώμη μάλιστα έχει ευαισθητοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ήδη 15.000 δολάρια.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση και την ανησυχία των Αμερικανών πολιτών, η κυβέρνηση μάλιστα είχε σπεύσει να διαψεύσει τη φημολογία περί της ύπαρξης επιδημίας ζόμπι, δεδομένου ότι ακολούθησαν κι άλλες επιθέσεις σε ΗΠΑ και Καναδά.

“Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν γνωρίζει τίποτε για ιούς που θα μπορούσαν να αναστήσουν νεκρούς ή να προκαλέσουν αυτό που ο κόσμος αποκαλεί ‘συμπτώματα ζόμπι”, είχε ξεκαθαρίσει επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του CDC, Ντέιβιντ Ντέιγκλ με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στην Huffington Post.

Ο άστεγος πριν την επίθεση

Προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας του θύματος

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.