Με γρήγορους ρυθμούς η αποκατάσταση του Παρθενώνα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/06, η καταβίβαση του τελευταίου λίθου της στρώσης των τριγλύφων και μετοπών από την νοτιοδυτική γωνία του Παρθενώνα.

Πρόκειται για ένα διάζωμα, που ήταν τοποθετημένο ως αντίθημα σε μία τρίγλυφο της νότιας πλευράς του μνημείου, βάρους 2.700kg. Με την απομάκρυνση του αποκαλύφθηκαν όλα τα επιστύλια της γωνίας, η σταδιακή απομάκρυνση των οποίων θα ξεκινήσει μετά την σχεδιαστική και φωτογραφική τους τεκμηρίωση.

Έως σήμερα έχουν καταβιβαστεί 62 μάρμαρα από την βορειοδυτική γωνία και 36 από την νοτιοδυτική. Απομένουν οι 6 λίθοι επιστυλίου για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποξυλώσεων της δυτικής πλευράς του Παρθενώνα.

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων συντήρησης και αποκατάστασης των Μνημείων.

Η Υπουργός, συνοδευόμενη από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ, κα Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε από τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπούρα, την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, κα Βασιλική Ελευθερίου, την πρώην Προϊσταμένη της ΥΣΜΑ κα Μαρία Ιωαννίδου και την Προϊσταμένη της Α’ ΕΠΚΑ κα Ελένη Κουρίνου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.