Με τις τράπεζες ξεκινά η Τρόικα

Με την εξέταση σε βάθος, κυρίως των ισολογισμών των τραπεζών, θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο οι εκπρόσωποι της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), πολυπληθής αντιπροσωπεία της οποίας φθάνει τη Δευτέρα στο νησί και αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

“Η Τρόικα θα έρθει τη Δευτέρα για επαφές κυρίως πολιτικού χαρακτήρα αλλά και για τις τράπεζες”, δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ.  

Ανέφερε επίσης ότι από πλευράς Κύπρου θα συσταθεί τεχνοκρατική ομάδα η οποία θα συζητεί με τους εκπροσώπους της Τρόικας “αλλά θα υπάρχει και πολιτική ομάδα η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις και θα δίνει τις πολιτικές κατευθύνσεις”.

Θα πρέπει να αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο ποια θα είναι η διαπραγματευτική πολιτική ομάδα που θα διαπραγματεύεται με την Τρόικα και στην οποία θα περιλαμβάνεται ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, πρόσθεσε.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη στο ΚΥΠΕ ότι εκπρόσωποι της Τρόικας θα δουν εντός της εβδομάδας τις τράπεζες και “θα εξετάσουν πάρα πολλά πράγματα”.

“Θα μπουν σε μεγάλη λεπτομέρεια και θα διερευνήσουν τα πάντα” στις τράπεζες, σημείωσε.  

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα επαφών, την Τρίτη, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας θα παρουσιάσουν, στην ομάδα της Τρόικας, θέματα αρμοδιότητας της ΚΤ.

Επίσης, στις 10.30 την Τετάρτη, εκπρόσωποι της Τρόικας θα συναντηθούν με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.