«Να μελετηθούν όλες οι επιλογές για δανεισμό»

Πριν προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε απόφαση για προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, θα πρέπει να μελετήσει όλες τις επιλογές για δανεισμό, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Σταύρος Ευαγόρου, προσθέτοντας πως “εκείνο, που χρειάζεται σήμερα ο τόπος, είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίνεση”.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της ανάγκης για συναίνεση, είναι που θα κληθεί και η σύσκεψη για την οικονομία υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια”, είπε ο κ. Ευαγόρου σε δηλώσεις του σήμερα προς τους δημοσιογράφους, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, στη Λευκωσία.

“Τούτες τις ώρες, λοιπόν, που είναι ώρες ευθύνης”, συνέχισε ο κ. Ευαγόρου, “ο άκρατος λαϊκισμός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και επιζήμιος και για την οικονομία αλλά και για το τόπο  μας”.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για την οικονομία, ο κ. Ευαγόρου είπε πως αυτές οι δηλώσεις “όχι μόνον δεν βοηθούν τον τόπο, αλλά προκαλούν πανικό και σύγχυση”.

“Ως ΑΚΕΛ”, συνέχισε, “σημειώνουμε ότι ο άκρατος λαϊκισμός προκαλεί ζημιά και πλήττει την αξιοπιστία της  χώρας μας”.

“Άλλωστε ο κ. Νεοφύτου γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που υιοθέτησε και υλοποίησε δύο μεγάλα πακέτα μέτρων, αρκετά από τα οποία είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και τα οποία χαιρετίστηκαν και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε ο κ. Ευαγόρου.

“Ακόμα και τώρα που ομιλούμε”, πρόσθεσε, “η Κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα προς διάφορες κατευθύνσεις, όπως η μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων και ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας της κρατικής μηχανής”.

“Εδώ και μήνες, ο κ. Νεοφύτου μάς προτρέπει να κτυπήσουμε την πόρτα του Μηχανισμού Στήριξης”, είπε ο κ. Ευαγόρου, δηλώνοντας πως “όφειλε ο κ. Νεοφύτου να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται μετά από μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων και όλων των δεδομένων”.