Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Β.Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε 223 ψήφους, 66 βουλευτές έριξαν λευκό, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Όπως προκύπτει από τον αριθμό των ψήφων, ο κ. Μεϊμαράκης, άντλησε ψήφους και από βουλευτές που δε στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς το σύνολο των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανέρχεται στους 179.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έριξε στην κάλπη διασκεδάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν ενοχλημένο για την αντικατάστασή του.

 Ο νέος πρόεδρος της Βουλής γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι γιος του Γιάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου της ΕΡΕ. Σπούδασε Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Υφυπουργός Πολιτισμού, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. 

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.