«Όχι δώρα στους Έλληνες»

 
Το κοινό αίσθημα των Γερμανών όσον αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου επιχειρεί να καταγράψει η βελγική εφημερίδα “La Libre Belgique”, σε άρθρο με τίτλο «Όχι δώρα στους Έλληνες».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Γερμανία δύσκολα θα επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας.

Στο Βερολίνο, σημειώνει το άρθρο, είναι διχασμένος ο κυβερνητικός συνασπισμός για το αν θα πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση: Από τη μια, ο φιλελεύθερος υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε και ο επικεφαλής της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής ομάδας Μπρούντελε, έχουν ουσιαστικά ταχθεί υπέρ μιας μικρής χρονικής επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος και από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που εκφράζει και τη θέση της Καγκελαρίας, δήλωσε πως δεν είναι στιγμή για εκπτώσεις προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, η γερμανική κοινή γνώμη δεν εγκρίνει την ιδέα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης, επισημαίνοντας ότι στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ARD, το 53% των χρηστών απορρίπτουν μια τέτοια παραχώρηση και ότι πριν τις εκλογές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν πως θα νικήσει, το 79% των Γερμανών είχαν ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Διάσταση απόψεων επικρατεί και μεταξύ των οικονομολόγων, αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας της Κολονίας M. Χούτλερ τάσσεται υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης των προγραμμάτων των χρεωμένων χωρών, αλλά στον αντίποδα, ο Τα Σαχ, της Deutsche Bank Advisors, δηλώνει πως όσο νωρίτερα εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, τόσο καλύτερα.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.