Ολαντ: Ήρθε το τέλος του Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε νωρίτερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Ρόιτερς.

Λίγο νωρίτερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, MENA, είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, είναι κλινικά νεκρός, κάτι που επιβεβαίωνε και νοσοκομειακή πηγή.

Ο έκπτωτος πρόεδρος, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για τρεις συνεχόμενες δεκαετίες, είχε μεταφερθεί νωρίτερα από το αναρρωτήριο των φυλακών όπου και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε παρακείμενο στρατιωτικό νοσοκομείο, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μουμπάρακ, 84 χρονών, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Φρανσουά Ολάντ : Είναι το τέλος του Μουμπάρακ

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι “είναι το τέλος” του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

“Δεν ξέρω αν είναι το τέλος ενός συμβόλου, αλλά σίγουρα είναι το τέλος του Μουμπάρακ”, είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο της G20.

“Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ. Με ενημέρωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός”, πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται σε κώμα, ανακοίνωσαν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές, διαψεύδοντας ότι είναι “κλινικά νεκρός”, όπως μετέδωσε νωρίτερα το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

“Δεν είναι κλινικά νεκρός. Οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά”, διευκρίνισε ιατρική πηγή.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως σύντομα θα μεταδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου, ο οποίος μεταφέρθηκε από την φυλακή της Τόρα, νότια του Καΐρου, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μααντί.

Η σύζυγος του 84χρονου Μουμπάρακ Σουζάν βρίσκεται στο πλευρό του, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.