Παράνομες επεμβάσεις στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη»

 

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει τις παράνομες εργασίες στη παραλία «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα από οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων αλλά και περιηγητών, τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρείας, εισέβαλαν μέσα στη ζώνη προστασίας της παραλίας, ξερίζωσαν την φυσική βλάστηση και ισοπέδωσαν τους φυσικούς βράχους. Αλλοιώθηκε το φυσικό τοπίο σε μια περιοχή όπου διακινούνται μέσω παραλιακού πεζόδρομου, χιλιάδες τουρίστες.

Παρά τις καταγγελίες των πολιτών και μελών της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η αστυνομία δεν παρενέβη για να σταματήσει την παρανομία και να συλληφθούν επιτόπου οι παρανομούντες. Οι παράνομες εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά μετά από παρέμβαση της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου. Όμως η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν διορθώνεται και δυστυχώς έτσι εμπεδώνεται μια μορφή ασυδοσίας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου) καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι κυπριακές ακτές δεν είναι ιδιοκτησία κανενός επιχειρηματία.