Παραιτήθηκε και από την Εθνική Τράπεζα ο Β. Ράπανος

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, ενόψει της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας, που θα γίνει την Πέμπτη.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο Βασίλης Ράπανος παραιτήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά από την θέση του Προέδρου του ΔΣ

Ο κ. Ράπανος στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται, λόγους υγείας, οι οποίοι άλλωστε δεν του επέτρεψαν να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει  ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και υποδιοικητής ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου

“Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών.

Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Θ. Ράπανος”

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.