Πατέρας προσπάθησε να απαγάγει το παιδί του…

 

Αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, που εκτελούσε χθες (26/06) το απόγευμα, το δρομολόγιο Πάφος – Μπέργκαμο Ιταλίας, επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου μία ώρα μετά την απογείωσή του, αφού σύμφωνα με αναφορά της Αστυνομίας στον πιλότο, ένας από τους επιβάτες είχε απαχθεί.

Συγκεκριμένα, 10χρονο κοριτσάκι ποντιακής καταγωγής, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της, η μικρή επιβιβάστηκε στην εν λόγω πτήση μαζί με τον πατέρα της, χωρίς τη θέλησή της, με σκοπό να την πάρει από κοντά της.

Κατόπιν καταγγελίας από την Αστυνομία, ζητήθηκε αμέσως η ακινητοποίηση του αεροσκάφους από τον Πύργο Ελέγχου, ωστόσο το αεροσκάφος είχε ήδη απογειωθεί.

Αφού αρμόδιοι του Πύργου Ελέγχου μετέφεραν στον πιλότο την αναφορά περί απαγωγής ενός επιβάτη, ανέμεναν την απόφασή του. Να σημειωθεί ότι βάσει των διεθνών κανονισμών, ο μοναδικός υπεύθυνος για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί σχετικά με την πτήση είναι μόνο ο πιλότος.

Στη συνέχεια ο πιλότος μετά από έλεγχο στη λίστα των επιβατών, ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν όντως επιβάτες της πτήσης του και έτσι αποφάσισε αμέσως την επιστροφή του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Με την προσγείωση του αεροπλάνου, ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας του αεροδρομίου Πάφου, ενώ η μικρή παραδόθηκε από τις Αρχές στη μητέρα του.