Περδίκης: «Σύσκεψη κομμάτων για την οικονομία»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κάλεσε σήμερα(14/6) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων αλλά και των παραγωγικών φορέων και να συζητήσει, άμεσα, τη λήψη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Moody`s, ο κ. Περδίκης είπε ότι η υποβάθμιση ήταν αναμενόμενη και πρόσθεσε ότι «όσο καθυστερεί η λήψη μέτρων και κυρίως μέτρων που να οδηγούν προς την πλευρά της ανάπτυξης και ιδιαίτερα της πράσινης ανάπτυξης τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στο χάος της οικονομικής κρίσης και θα πλησιάζουμε στον μηχανισμό στήριξης και στον υπερβολικό εξωτερικό δανεισμό».

«Δυστυχώς τα πράγματα γίνονται μέρα με την ημέρα χειρότερα και δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα ούτε σε βραχυπρόθεσμο ούτε σε μακροπρόθεσμο επίπεδο», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι περισσότερη σημασία για το Κίνημα δεν είναι μόνο οι υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, ο κ. Περδίκης είπε ότι «αυτό που υποβαθμίζεται καθημερινά είναι η αξιοπιστία της Κύπρου απέναντι στην ΕΕ και η εμπιστοσύνη των ιδίων των πολιτών και της αγοράς στην κυπριακή οικονομία».