Ποινικό αδίκημα στη Γερμανία η περιτομή

 Την απαγόρευση της περιτομής για θρησκευτικούς λόγους αποφάσισε η γερμανική δικαιοσύνη, με αφορμή την περιπέτεια που αντιμετώπισε ένα 4χρονο αγόρι που υποβλήθηκε στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση.

 

Το παιδί λίγες ώρες μετά την επέμβαση διακομίστηκε στα επείγοντα λόγω αιμορραγίας.

 

Η απόφαση δικαστηρίου της Κολονίας αναφέρει ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή» και συνεχίζει: «Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα».

 

Ο γιατρός αθωώθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι την εποχή του γεγονότος δεν θα μπορούσε να καθορίσει αν δρα παρανόμως, αφού μέχρι τότε υπήρχαν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις.

 

Στη Γερμανία πολλές χιλιάδες μικρά αγόρια, μουσουλμάνοι και Εβραίοι, υποβάλλονται σε περιτομή κάθε χρόνο, έπειτα από αίτημα των γονιών τους. Το δικαστήριο επεσήμανε ότι τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά στην εκπαίδευση και τη θρησκευτική ελευθερία δεν θίγονται αν περιμένουν μέχρι το παιδί να είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ».

 

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.