«Πλήγμα για την Κυβέρνηση το ναυάγιο Κατάρ»

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε, ότι ο ΔΗΣΥ αναμένει την προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού, ενώ συμπληρώνει ότι «όσο οι κυβερνώντες καθυστερούν, τόσο αυξάνεται η ευθύνη τους για τα εκατομμύρια εξόδων για την εκκένωση του οικοπέδου για μια ανάπτυξη φούσκα».

Τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξαν πολλές δηλώσεις Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης για την «κολοσσιαία» επένδυση από το Κατάρ, οι οποίες μιλούσαν αρχικά για επένδυση 500εκ. και για άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σταδιακά, προστίθεται, τα ποσά μίκρυναν, μέχρι που τελευταίως είχαμε και το οριστικό τέλος της υπόθεσης αυτής.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας, βάσει των εμπειριών των τελευταίων χρόνων, είναι πως όσες ελαφρύνσεις και προνομιακή μεταχείριση και αν δόθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, ακόμα και νόμο περί Κατάρ έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή, η επένδυση δεν έχει προχωρήσει, αφήνοντας την Κυβέρνηση εκτεθειμένη, αλλά και με πλήγμα στο κύρος μιας ολόκληρης χώρας» αναφέρεται.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συμπληρώνει ότι οι κανονικές, νόμιμες και διάφανες διαδικασίες όχι μόνο μεγιστοποιούν τα κρατικά έσοδα αλλά αποδεικνύεται πως διαφυλάσσουν και το κύρος της χώρας.