“Προχωρούν τα σημαντικά έργα ανάπτυξης της Λευκωσίας”

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΕΒΕΛ, συζητήθηκαν, σύμφωνα με την κ. Μαύρου, μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον εμποροβιομηχανικό κόσμο και κυρίως θέματα βιομηχανικών ζωνών και περιοχών, τοπικά σχέδια και έργα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας.

“Με την καθυστέρηση που πιθανό να παρατηρηθεί σε κάποια έργα λόγω των οικονομικών προβλημάτων, εκτιμάται ότι τουλάχιστον τα μεγάλα σημαντικά έργα της Λευκωσίας, που αφορούν το Μέγαρο Πολιτισμού, την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας προχωρούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”, πρόσθεσε η Υπουργός Εσωτερικών.  

Οσον αφορά τις βιομηχανικές ζώνες και περιοχές, η κ. Μαύρου είπε ότι οι ρυθμίσεις που έγιναν για τις μισθώσεις, αλλά και οι αλλαγές που θα γίνουν στο τοπικό σχέδιο Λευκωσίας σε σχέση με τα ποσοστά κάλυψης και τους συντελεστές δόμησης απαντούν σε κάποιο βαθμό στα αιτήματα του επιμελητηρίου και στις ανάγκες των βιομηχάνων.

Τέλος, σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Επιμελητήριο Λευκωσίας για αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων που θα προκύπτουν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Κώστας Γεωργαλλής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κ. Μαύρου είναι γνώστης των καταστάσεων ένεκα της θητείας της στη Δημαρχεία της Λευκωσίας, προσθέτοντας ότι “είναι σημαντικό το Υπουργείο Εσωτερικών να είναι – και είναι – στο πλευρό των βιομηχάνων”.

Το ΕΒΕΛ “αντιμετωπίζεται πολύ ευνοϊκά” από μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε ο κ. Γεωργαλλής.