Προεδρικό: Άρχισε η σύσκεψη για την οικονομία

 

Τη σύσκεψη, η οποία άρχισε στις 16:45 περίπου, συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ενημερώσει τα κόμματα για την κυπριακή οικονομία, μετά και την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποβάλει αίτηση προς τα κράτη – μέλη της ζώνης του Ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Συμμετέχουν από πλευράς ΔΗΣΥ ο Τάσος Μητσόπουλος, από το ΑΚΕΛ ο Αντρος Κυπριανού, από το ΔΗΚΟ ο Μάριος Καρογιάν, από το ΚΣ ΕΔΕΚ ο Γιαννάκης Ομήρου, από το ΕΥΡΩΚΟ ο Δημήτρης Συλλούρης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών η Ιωάννα Παναγιώτου. Συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/06), σκοπός του αιτήματος της Κύπρου είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία.

Η σύσκεψη του Προεδρικού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ, εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται στο Προεδρικό αναμένοντας τις δηλώσεις που θα γίνουν μετά το πέρας της συνεδρίας.