Προτεραιότητα της Προεδρίας η στήριξη των μικρομεσαίων

 

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης αναφέρθηκε στην πρωινή του συνάντηση στο Σπίτι της Ευρώπης κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στη Βουλή.

«Έχουμε καταθέσει τις προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «υπήρξε ένας – θα έλεγα – διεξοδικός διάλογος στα θέματα ενέργειας, αλλά και στα θέματα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)».

Ο Υπουργός είπε ότι μετέφερε στους Ευρωβουλευτές πως είναι «προτεραιότητα της Προεδρίας μας είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, στήριξη των ΜΜΕ, που εξάλλου, όπως ανέφερα και στους Ευρωβουλευτές, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ευρώπης». Είναι από εκεί, πρόσθεσε, «που δημιουργούνται και θέσεις εργασίας και μπορεί να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «είναι θετικό ότι το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις 29 Μαΐου ενέκρινε το γνωστό πρόγραμμα COSME, που θα είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις ΜΜΕ για την περίοδο 2014 – 2020».

Απομένει στην κυπριακή Προεδρία, πρόσθεσε, «να προχωρήσει στους τριλόγους με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν από το τέλος αυτού του χρόνου».