Ψάχνουν επιζώντες στο πλοίο που βυθίστηκε

 

Πλοίο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες βυθίστηκε σήμερα(27/6) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό. Πρόκειται για το δεύτερο ναυτικό δυστύχημα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όταν σκάφος με περίπου 200 λαθρομετανάστες βυθίστηκε στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.

 

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές, με δυο εμπορικά πλοία να βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου.

 

Φωτογραφία του πλοίου πριν βυθιστεί, που έδωσε στη δημοσιότητα η AMSA δείχνει ένα σκάφος φτιαγμένο από ξύλο γεμάτο ανθρώπους.

 

Tα πρόσφατα επεισόδια έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία για τη μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων.

 

α νερά ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πορεία για τους μετανάστες που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία. Μέσα στην χρονιά αυτή, τουλάχιστον 50 πλοία που μετέφεραν 4.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο 24h.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.