“Πυρά” Δ.Παπαδάκη στις δηλώσεις Ευαγόρου

 Αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν σε ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης και το 2008, δήλωναν ότι ήταν μαγκιά τους την ώρα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, να δίνουν αστόχευτα επιδόματα ακόμη και σε εύπορους συμπολίτες μας, όφειλαν  τουλάχιστον τις κρίσιμες τούτες στιγμές να είναι πιο σοβαροί, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, σε απάντηση των δηλώσεων του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου.

 

 «Οι δηλώσεις του κ. Ευαγόρου καταδεικνύουν την κατάσταση σύγχυσης, που βρίσκεται το κυβερνών κόμμα, εφόσον διαφαίνεται ότι ούτε καν μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν τις δηλώσεις του κ. Ομήρου. Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν πρόκειται το Κίνημα να συναινέσει σε μέτρα μονόπλευρης λιτότητας και φορολογίες που θα οδηγούν όχι στην έξοδο από την κρίση, αλλά στην επιδείνωση της, την καθήλωση της ανάπτυξης και στην περαιτέρω τροφοδότηση της ανεργίας», αναφέρει.

 

 Προσθέτει ότι ο κ. Ομήρου απέδωσε ευθύνες στον τραπεζικό τομέα και την εποπτεία τους, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται ισορροπημένα μέτρα, τα οποία να φορτώνουν στους ώμους εκείνων που είναι εις θέση να σηκώσουν τα βάρη έτσι όπως προβλέπει και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προβλέπει για συνεισφορά στα δημόσια οικονομικά όλων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

 

 «Αν ο κ. Ευαγόρου και η Κυβέρνηση πιστεύουν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τους όρους ενός πιθανού μνημονίου με την ίδια μαγκιά που μοίραζαν επιταγές μέσα στην κρίση χωρίς καμία στόχευση, και το καυχούνταν, τότε δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων», αναφέρει.

 

 «Το Κ.Σ ΕΔΕΚ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πολιτεύεται με ειλικρίνεια και σοβαρότητα και θα συνδράμει παραγωγικά για έξοδο από την κρίση. Απαιτείται όμως από την Κυβέρνηση να αξιοποίηση την ετοιμότητα των πολιτικών δυνάμεων να ενισχύσουν τις προσπάθειες της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.