Ράβε ξήλωνε ο δρόμος Αγ. Νάπας – Λάρνακας

dromosnapas

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος,  τρία χρόνια ταλαιπωρίας και έκθεσης σε κίνδυνο χιλιάδων οδηγών και αφού δεν χιόνισε στα Κοκκινοχώρια, (δικαιολογία που δόθηκε για την εφαρμογή του!), ξηλώνεται υλικό 11 χιλιομέτρων από τον αυτοκινητόδρομο.

Η αφαίρεσή του, ανέφερε αρμόδια πηγή, γίνεται σε βάθος πέντε εκατοστών και στη θέση του τοποθετείται η συνήθης άσφαλτος που τοποθετείται από δεκαετίες στους κυπριακούς δρόμους. Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο διεξάγονται τις νυχτερινές ώρες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα διευκόλυνσης των οδηγών.

Το σημαντικό κομμάτι των έργων ανατέθηκε σε εργοληπτική εταιρεία, ενώ τη διεξαγωγή του υπόλοιπου ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στο «Φ», η ολοκλήρωση των έργων αφαίρεσης του πολτού οδοστρώματος και της αντικατάστασής του με συνήθη άσφαλτο αναμένεται μέχρι τις 26 Ιουνίου, καθώς η Κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς οδηγίες να μην υπάρχουν σε εξέλιξη μεγάλα οδικά έργα μετά την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», οι λόγοι για την ξαφνική απόφαση του κράτους να αντικαταστήσει τον πολτό οδοστρώματος με κανονική άσφαλτο, ήταν οι ακόλουθοι:

• Τα πολλά και συνεχή παράπονα, ακόμα και από ξένους τουριστικούς πράκτορες, για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο τμήμα του οδοστρώματος, μήκους 11 χιλιομέτρων.

• Η χωρίς αμφισβήτηση επικινδυνότητα των συγκεκριμένων τμημάτων του δρόμου, αφού ο πολτός οδοστρώματος είχε καταστεί άχρηστος έξι μήνες μετά την τοποθέτηση του!

• Το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρησιμοποιούν το δρόμο Αγίας Νάπας- Λάρνακας για επισκέψεις ή ολιγοήμερες διακοπές στο πιο ξακουστό στην Ευρώπη τουριστικό θέρετρο της Κύπρου.