Σε εμπόλεμη κατάσταση οι ΚΑ

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συγκρούσεις στις ΚΑ.

Όπως επισημαίνει ο ACTA, «οι ώρες που διέρχονται οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι πολύ κρίσιμες» και καλεί τόσο τη Διοίκηση όσο και τη Συντεχνία των Πιλότων να σταματήσουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση που μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και να επικεντρωθούν στο θέμα της διάσωσης της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι συμφωνεί με τη θέση της Συντεχνίας των Πιλότων ότι θα πρέπει οι Σχεδιασμοί που γίνονται να οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης για να μην βιώσουμε ξανά το εφιαλτικό σενάριο που ζήσαμε με τη πτώχευση της Eurocypria και τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που αυτή η πτώχευση έφερε στη τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση σε όλη την οικονομία του τόπου.

Σύμφωνα με τον ACTA, «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά και του τουρισμού της Κύπρου, θα πρέπει όλοι να εργαστούν εποικοδομητικά για τη σωτηρία της εταιρείας την οποία έχει ανάγκη τόσο ο τουρισμός όσο και η οικονομία».

Ο ACTA επαναδιατυπώνει τη στήριξη των μελών του στις Κυπριακές Αερογραμμές και ζητά όπως η ίδια θετική ανταπόκριση υπάρξει από την πλευρά της εταιρείας προς τα μέλη του.