Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μουμπάρακ

Αργότερα, επακολούθησε η διαδικασία της ανάνηψης, σύμφωνα με ιατρική πηγή στις φυλακές του Καΐρου Τόρα, όπου και κρατείται μετά την 2α Ιουνίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει “κρίσιμη μεν, σταθερή δε την κατάσταση της υγείας” του Μουμπάρακ, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αφότου οδηγήθηκε στις φυλακές Τόρα, έχει διαρρεύσει ότι ο 84χρονος έκπτωτος πρόεδρος πάσχει από υπέρταση, αναπνευστικά προβλήματα και από βαθιά κατάθλιψη.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, επειδή κρίθηκε συνεργός στη δολοφονία περίπου 850 διαδηλωτών στο Κάιρο, που ζητούσαν για μήνες να εγκαταλείψει άμεσα την προεδρική εξουσία.

Οι συγγενείς του έχουν ζητήσει να οδηγηθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και παρέμενε όσο διαρκούσε η δίκη του, πριν να καταδικαστεί στις 2 Ιουνίου σε ισόβια.

Οι αρχές αντέτειναν ότι “η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και για τον Χόσνι Μουμπάρακ θα ισχύσει ό,τι ισχύει για οποιονδήποτε άλλον κρατούμενο”.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών βεβαιώνει ότι οι αρχές ενέκριναν ο πρεσβύτερος γιος του έκπτωτου προέδρου, ο Αλάα, να μένει κοντά του στο νοσοκομείο των φυλακών Τόρα, καθώς η υγεία του πατέρα του έχει σαφώς επιδεινωθεί.

Χθες, Κυριακή, τον έκπτωτο πρόεδρο επισκέφθηκε η σύζυγός του Σούζαν, συνοδευόμενη από τις συζύγους των Αλάα και Γκαμάαλ. Οι επισκέψεις αυτές τροφοδότησαν έντονες φήμες ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ πέθανε.

Περίπου την ίδια ώρα, 200 οπαδοί του ζητούσαν έξω από την πύλη των φυλακών Τόρα ο ισοβίτης να διακομιστεί επειγόντως σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Περισσότερες ειδήσεις 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.