Σε κρίσιμη κατάσταση ζωολόγος από επίθεση χιμπατζήδων

Ένας Αμερικανός ζωολόγος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής αφού δέχτηκε επίθεση από δύο μεγάλους, αρσενικούς χιμπατζήδες σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένα ζώα.

Ο άτυχος Άντριου Όμπερλι συνόδευε μια ομάδα τουριστών στο περίφημο πάρκο Τσιμπ Ίντεν, κοντά στο Νελσπρόιτ, στη βορειοδυτική Νότια Αφρική.

Οι χιμπατζήδες του επιτέθηκαν, τον έσυραν και τον δάγκωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς.

«Όταν τον βρήκαμε, ήταν διπλωμένος σε εμβρυακή στάση και έφερε σοβαρά τραύματα, δαγκωνιές, κακώσεις, μερικό ακρωτηριασμό από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

«Έχει χάσει ένα αυτί, πολλά δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, έχει βαθιά τραύματα, το δέρμα και οι μύες του ήταν κυριολεκτικά ξεσκισμένοι στο ένα πόδι και το ένα χέρι. Επίσης, φέρει κατάγματα», συμπλήρωσε ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι χιμπατζήδες τον άρπαξαν από τα πόδια και τον έσυραν πίσω από τον φράχτη της περιβόλου τους.

Περισσότερες περίεργες ειδήσεις στο 24h.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.