Σε λίγο η πιο κρίσιμη Σύνοδος στην ιστορία της Ε.Ε

 

Ξεκινά σήμερα μία από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής, στην οποία οι Ευρωπαίοι προσέρχονται χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα των ώρα που καλούνται να δώσουν απαντήσεις στην κρίση.

Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και Έλληνες θέλουν να υπάρξουν άμεσα μέτρα όπως η κοινή εγγύηση καταθέσεων και το ευρωομόλογο ωστόσο έχουν απέναντι τους τη Γερμανία.

Χθες (27/06) στο Παρίσι συναντήθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος και φαίνεται ότι γίνονται ορισμένα βήματα προς την ανάπτυξη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες για να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ως τη σημαντικότερη στην ιστορία Σύνοδο Κορυφής χαρακτήρισε τη σημερινή ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Οι Ευρωπαίοι τελούν υπό πίεση για να δώσουν μία ισχυρή απάντηση στην κρίση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, αλλά οι διαφορές στις προσεγγίσεις τους απειλούν να περιορίσουν τα αποτελέσματα της συνόδου, τόσο ως προς την ενίσχυση της οικονομικής ένωσης όσο και ως προς την υιοθέτηση μίας φιλόδοξης στρατηγικής οικονομικής ανάπτυξης.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 θα συναντηθούν το απόγευμα στις 4 ώρα Βρυξελλών για μία σύνοδο που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε ήδη έτοιμος να συνεχίσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής, εάν είναι αναγκαίο, για την επεξεργασία ενός συνόλου πειστικών λύσεων πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.