Σπάνια καιρικά φαινόμενα θα έχουμε και απόψε…

 Η καταιγιστική δραστηριότητα, που έδωσε το πολύ σπάνιο φαινόμενο των χθεσινοβραδινών (21/06) καταιγίδων στη Λευκωσία και την περιοχή Πύργου Τυλληρίας, εξαιτίας των οποίων κινδύνεψαν ψαράδες, θα επικρατεί και σήμερα (22/06) στην Κύπρο, με ενδεχόμενο χρόνο να ενσκήψουν καταιγίδες μετά το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Η Λειτουργός της Μετεωρολογικής υπηρεσίας Στάλω Παπαχριστοδούλου, σχολιάσε τα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν προβλήματα στη Λευκωσία και Πύργο, και ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο για την Κύπρο η εκδήλωση καταιγίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, επισημαίνοντας πως η καταιγίδα δεν περιλαμβάνεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και να τεθούν σε επιφυλακή.

Η κ. Παπαχριστοδούλου εξήγησε πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει το ενδεχόμενο καταιγίδας για χθες, προσθέτοντας πως  καταιγιδοφόρος δραστηριότητα θα υπάρχει και από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Εξήγησε, επίσης, πως η καταιγίδα ως καιρικό φαινόμενο είναι μικρής κλίμακας και χαρακτηρίζεται από ραγδαία βροχή, χαλάζι, τους απότομους και θυελλώδεις ανέμους, που μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση με στροβιλισμό και χαμηλή ορατότητα.

Η κ. Παπαχριστοδούλου είπε επίσης πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, καταιγίδες ενέσκηψαν στη Λευκωσία και στα δυτικά.

Σε ό,τι αφορά την πληροφορία ότι λόγω της καταιγίδας κινδύνεψαν δύο ψαράδες, είπε πως τα φαινόμενα καταιγίδας είναι επικίνδυνα στη θάλασσα, προσθέτοντας πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει όσους ασχολούνται με τη ναυσιπλοΐα για την υπάρξει καταιγιδοφόρου δραστηριότητας.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι κανένας πυροσβεστικός σταθμός ανά την Κύπρο δεν χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε καμία περίπτωση παροχής βοήθειας σε περιστατικό, που να προέκυψε από τις καταιγίδες.