Στα €23 εκατ. η πειθαρχία στους Ολυμπιακούς


 

Οι διοργανωτές αναθεώρησαν τη δαπάνη καθώς μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό το εύρος της ζήτησης για τους αγώνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
 

Ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Χιου Ρόμπερτσον δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από τα 9,3 δισεκατομμύρια λίρες (11,5 δισεκατομμύρια ευρώ) που έχουν προβλεφθεί για τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ επανέλαβε ότι το κόστος για τη διοργάνωση δεν θα ξεπεράσει το προβλεπόμενο.
 

«Μόλις πρόσφατα συνειδητοποιήσαμε το εύρος της ζήτησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», σημείωσε ο Ρόμπερτσον για να εξηγήσει την απόφαση αυτή.
 

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διαχείρισης του πλήθους και για την παροχή πληροφοριών στο κοινό στο κεντρικό Λονδίνο.
 

Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που παρακολούθησε τη λαμπαδηδρομία της ολυμπιακής φλόγας σε όλη τη Βρετανία «έκανε τους διοργανωτές να συνειδητοποιήσουν ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότεροι άνθρωποι, αλλά και μέτρα για τη διαχείριση του πλήθους», πρόσθεσε ο Ρόμπερτσον.
 

«Γνωρίζουμε ακριβώς πόσα εισιτήρια έχουν πουληθεί και κατά προσέγγιση πόσοι άνθρωποι αναμένεται να βρίσκονται στο Λονδίνο. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσοι τελικά θα εμφανιστούν», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός.
 

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 δήλωσαν σήμερα στο γερμανικό Πρακτορείο ότι μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 7 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και 1,25 εκατομμύρια για του Παραολυμπιακούς.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.