Στην κορυφή ακρίβειας τρεις πόλεις της Αυστραλίας

Ειδικότερα, και σύμφωνα πάντα με την ετήσια λίστα της Mercer, το Σίδνεϊ βρίσκεται στην 11η θέση, η Μελβούρνη στη 15η και το Πέρθ στην 19η θέση.

Η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην 78η θέση της ακριβότερης πόλης στον κόσμο, από πλευράς κόστους ζωής για έναν επισκέπτη της.

Ακριβότερη πόλη και φέτος ανακηρύχθηκε το Τόκιο. Ακολουθεί η Λουάντα, στην Αγκόλα, όπου περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ακόμα μία ιαπωνική πόλη, η Οσάκα, ενώ και στην 10η βρίσκεται η Ναγκόγια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μόσχα και στην πέμπτη η Γενεύη. Η φθηνότερη πόλη να ζει κάποιος που έχει εκπατριστεί είναι το Καράτσι του Πακιστάν, όπου το κόστος ζωής είναι το ένα τρίτο από αυτό του Τόκιο.

Για τον υπολογισμό της κατάταξης συμπεριλήφθηκε η αγορά αντικειμένων μικρού κόστους, όπως ένα σάντουιτς ή ένα εισιτήριο κινηματογράφου, αλλά και το κόστος ενός πολυτελούς διαμερίσματος με δύο υπνοδωμάτια, από αυτά που προτιμούν όσοι δεν μένουν στη χώρα καταγωγής τους.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.