“Στηρίξτε την Ελλάδα. Είναι ασφαλής χώρα”(vids)

Στα πλαίσια λειτουργίας του True Greece, μιας πρωτοβουλίας του ΕΟΤ για την ανάδειξη της θετικής πλευράς της χώρας μας, δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο με συνεντεύξεις ξένων και μεταναστών που μιλούν για την Ελλάδα, τη διαμονή τους στη χώρα μας αλλά και την οικονομική κρίση.

Πρόκειται για μια διαφορετική και αισιόδοξη προσέγγιση που αντιτίθεται στην κινδυνολογία των ημερών, αλλά και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Την ίδια ώρα, το μεταναστευτικό και ο ρατσισμός, βρίσκονται ιδιαιτέρως ψηλά στην πολιτική ατζέντα των ημερών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το βίντεο που φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανού κατοίκου της χώρας μας, ο οποίος εξάγει ελληνικό κρασί σε Ευρώπη και Αμερική. Κατά τη γνώμη του, κύρια αιτία για τα προβλήματα της χώρας ήταν η γραφειοκρατία. Ωστόσο, ο ίδιος παρατηρεί ότι η Ελλάδα σταδιακά αλλάζει. Παράλληλα, τονίζει πως δεν αισθάνεται φόβο στην Ελλάδα, ενώ θεωρεί ότι υπάρχει τρομοκρατία από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, τα οποία διαστρεβλώνουν την εικόνα της χώρας. “Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη στήριξη από το εξωτερικό”, δηλώνει.

Στο ίδιο αφιέρωμα φιλοξενούνται δηλώσεις ενός 31χρονου Κολομβιανού που ζει στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια και εργάζεται σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ο ίδιος δηλώνει ότι η ζωή στην Ελλάδα μπορεί να είναι μεν δύσκολη, δεν είναι όμως δυσκολότερη από την αντίστοιχη καθημερινότητα που βίωνε όταν διέμενε στο Παρίσι. Μάλιστα, θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι κατά βάση ρατσιστική.

Σύμφωνα με τον Χένρι, φοιτητή Erasmus που βρίσκεται αυτό τον καιρό στην Αθήνα, “η οικονομική κρίση μπορεί να έχει επηρεάσει τη ζωή στην Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες δε χάνουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους”, όπως λέει.

Για τον Αυστραλό Ντάνιελ Σκοτ που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, η Αθήνα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα στην Ευρώπη για να επισκεφτεί κανείς, λόγω του πολιτισμού , των κτιρίων και των κατοίκων της. Θεωρεί μάλιστα πως αν κανείς επισκεφτεί την Ελλάδα έστω και σαν τουρίστας, θα καταλάβει αμέσως τα προβλήματα της χώρας και θα ευαισθητοποιηθεί για να τη βοηθήσει.

Το site “True Greece” (truegreece.org), έχει στόχο να δείξει τις θετικές ειδήσεις που σχετίζονται με την Ελλάδα, θέλοντας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Πρόκειται για συλλογή ειδήσεων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο εξωτερικών, ενώ την προώθησή του αναλαμβάνουν ελληνικά και διεθνή μέσα.

Οι επισκέπτες καλούνται να καταγράψουν τις θετικές εμπειρίες τους από τη χώρα μας, μέσα από βίντεο και κριτικές.

Την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει και ο Δήμος Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι για την αποστολή των θετικών και αρνητικών ειδήσεων και μηνυμάτων που αφορούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την αρμόδια ομάδα εργασίας του ΕΟΤ στο [email protected]

Διαβάστε τι αναφέρει ο ΕΟΤ για τη λειτουργία του “True Greece”:

“Ο ΕΟΤ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αλλαγή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, προχωρά στη δημιουργία ενός ακόμη εργαλείου που σκοπό έχει να συμβάλει στην αναστροφή της διαφαινόμενης πτωτικής τάσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια συνεργασίας της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση, στην υφιστάμενη καμπάνια προβολής του ελληνικού Τουρισμού που ήδη διενεργεί ο ΕΟΤ, ειδικής πλατφόρμας  η οποία σκοπό έχει την προώθηση ενεργειών θετικής  δημοσιότητας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το διαδίκτυο και τα social media έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από τον ΕΟΤ για την αναπαραγωγή ειδήσεων και τη διαχείριση της ταυτότητας και επικοινωνιακής πολιτικής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Σε αυτή τη βάση κρίνεται ως απαραίτητη η ανάπτυξη ενεργειών διαδικτυακής διαχείρισης φήμης (online reputation management) οι οποίες θα πλαισιώνονται από έναν μηχανισμό συνεχούς καταγραφής και διαχείρισης όλων των σχολίων, απόψεων και εκτιμήσεων που αφορούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό (brand monitoring mechanism).

H εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως βασικές προτεραιότητες:

α) την ανάδειξη και ενίσχυση των ποιοτικών στοιχείων και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

β) την ανάδειξη των θετικών μηνυμάτων που προκύπτουν μέσα από καταγεγραμμένες εμπειρίες και τοποθετήσεις επισκεπτών (video spots, web testimonials, reviews).

Σε αυτή την κατεύθυνση επιλέχθηκαν ενέργειες οι οποίες βασίζονται στο τρίπτυχο α) Business as Usual β) Value For Money/Affordability και γ) Safety.

Επισκεφτείτε την ειδική ενότητα “The true story about Greece” στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ www.visitgreece.gr όπου θα αναρτώνται όλες οι θετικές ειδήσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Η ενέργεια υποστηρίζεται ήδη από μια σειρά από κρατικούς φορείς όπως η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, το ΥΠΕΞ σε επίπεδο παραγωγής και συγκέντρωσης οπτικού και αρθρογραφικού υλικού καθώς επίσης και σε επίπεδο ενεργειών δημοσιότητας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του εξωτερικού αλλά και στα ιδιωτικά ΜΜΕ της χώρας μας”.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.