Συνέχεια στο Κυπριακό παρά την τουρκική στάση

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΓΔ Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και την ενημέρωσε για το Κυπριακό και την παρούσα φάση του προβλήματος.

Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η προθυμία των Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Κύπρο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας και μετέπειτα.

Της αντιπροσωπείας, αναφέρεται, ηγείτο η Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Juana Lahousse-Juarez και σ’ αυτή συμμετείχαν 48 διευθυντές και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των επικεφαλής των Γραφείων Πληροφοριών του ΕΚ στις χώρες – μέλη της ΕΕ. 

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε κατά τη συνάντηση την αντιπροσωπεία για την πολύτιμη συνεισφορά της στη συνεχή ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς επίσης και για τη συμβολή της στις προετοιμασίες για την Κυπριακή Προεδρία.

Ακολούθως, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και σε επιμέρους θέματα όπως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τα θέματα ασύλου, η εξομάλυνση της κατάστασης στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης και τα θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. 

Η κ. Lahousse-Juarez εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την πραγματοποίηση της συνάντησης αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντική, ως ευκαιρία για την αντιπροσωπεία να γνωρίσει από κοντά τη χώρα που θα προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ από τον προσεχή Ιούλιο, τους θεσμούς και το πολιτικό και πολιτειακό της σύστημα.