Σύσκεψη στο Προεδρικό για οικονομία…


 

 

 

 

Σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η σύσκεψη θα αρχίσει στις 4:30 το απόγευμα και στη διάρκειά της ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει τα κόμματα για την κυπριακή οικονομία.

H Κυπριακή Δημοκρατία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τα κράτη – μέλη της Ζώνης του Ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα, σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ιδιαιτέρως των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελλαδική οικονομία.

Διαβάστε προηγούμενο μας ρεπορτάζ με όλες τις εξελίξεις γύρω από το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.