Το έγκλημα δεν πτοεί τη Βουλή

ionasnikolaou

 

Ο κ. Νικολάου είπε ότι, αυτές οι ενέργειες ενδυναμώνουν την επιμονή της Βουλής για ψήφιση του νόμου, που θα καλέσει τις διωκτικές αρχές να τον εφαρμόσουν μέχρι το τελευταίο «ν».
 

Το μήνυμα αυτό, στάλθηκε από το κ. Νικολάου  όταν στο πλαίσιο δηλώσεων του στη Βουλή κλήθηκε  να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ εκφράζει ανησυχία για τους επαναλαμβανόμενους εμπρησμούς σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, πιθανολογώντας ότι αυτοί σχετίζονται με το  νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών καζίνων και ρύθμιση των ηλεκτρονικών στοιχημάτων .

Ανέφερε ότι οι Βουλευτές γνώριζαν από την αρχή ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επηρέαζε πολλά οικονομικά συμφέροντα και για ένα νόμο που η εφαρμογή του προαπαιτεί αποφασιστικότητα και έγκαιρη και δραστική αντιμετώπιση από πλευράς των διωκτικών αρχών.

 
Από την πρώτη στιγμή πολλοί είναι αυτοί που με διάφορους τρόπους ή και καταθέτοντας τις απόψεις τους στη Βουλή επιδίωξαν είτε τη μη προώθηση του, είτε τη διαφοροποίηση του στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, είπε προσθέτοντας ότι εμείς κρίνουμε με βάση το συμφέρον της πολιτείας και του τόπου και έτσι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης της παρούσας μορφής του νομοσχεδίου ή αναστολής της ψήφισης του όπως αποσκοπούν κάποιες απαράδεκτες ενέργειες.

 
Ο κ. Νικολάου έστειλε σε όλους αυτούς «με σαφήνεια» το μήνυμα προς όλους που επιχειρούν με διάφορους τρόπους είτε να εκφοβήσουν είτε να επηρεάσουν την άποψη των μελών της Βουλής, ότι « θα κάνουμε αυτό που  ήδη κρίναμε ότι εξυπηρετεί στο συμφέρον της πολιτείας και δεν επηρεαζόμαστε από τα συμφέροντα κανενός».
 

«Αυτές οι ενέργειες ενδυναμώνουν την  επιμονή μας στη προώθηση και εφαρμογή της νομοθεσίας και θα καλέσουμε τις διωκτικές αρχές του τόπου να εφαρμόσουν τη νομοθεσία μέχρι και το τελευταίο ν», είπε καταλήγοντας.

 

Για το θέμα του νομοσχεδίου ρύθμισης του ηλεκτρονικού στοιχήματος αναφέρθηκε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε γραπτή του δήλωση, διατυπώνοντας ερωτήματα με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται, όπως αναφέρει, στην προώθησή του από τη Βουλή, παρόλο που έχουν δοθεί επανειλημμένες υποσχέσεις για ολοκλήρωση της συζήτησης και οι οποίες δεν τηρούνται.
 

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού διερωτάται “γιατί ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο θα εγκρινόταν πριν το Πάσχα, πριν δηλαδή την έναρξη των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η έγκριση του ακόμα εκκρεμεί με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων από τα κρατικά ταμεία”.
 

“Ποια συμφέροντα επιβάλλουν να μην παταχθεί η ύπαρξη των online casino που λειτουργούν αρρύθμιστα και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του κράτους και τελικά πόσο ισχυρά είναι αυτά τα συμφέροντα που κατορθώνουν να κρατούν δέσμια ακόμα και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε αυτή να μην προωθεί αποφασιστικά νομοθεσία για να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο που φορτώνει στην κυπριακή κοινωνία πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα”, διερωτάται ο κ. Κυπριανού.
 

Στην γραπτή δήλωση αναφέρει ακόμη ότι “η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει υποχρέωση να θέσει τέρμα στην ψιθυρολογία που αναπτύσσεται από διάφορες πλευρές και αυτό θα το πετύχει αν προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια για ψήφιση, το συντομότερο δυνατό”.