Το ”λευκό” παρελθόν του Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα φαντάζουν το ιδανικό ζευγάρι και για αυτό δε χάνουν ευκαιρία να δείχνουν πόσο ταιριαστοί και ευτυχισμένοι είναι. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα ήταν ο Ομπάμα, πριν τη Μισέλ, το γάμο και τα παιδιά τους.
Σαν να μην είχε υπάρξει καμία άλλη γυναίκα στη ζωή του, πριν τη γνωριμία τους το 1989 σε ένα δικηγορικό γραφείο του Σικάγο.

Την εικόνα αυτή έχει φροντίσει να ενισχύσει και ο ίδιος ο πρόεδρος με τις κινήσεις του, αλλά ακόμα περισσότερο με τις ελάχιστες αναφορές του στο ”λευκό” παρελθόν του και στις τότε σχέσεις του.
Φαίνεται σαν να έχει τραβήξει μία κόκκινη γραμμή στα προσωπικά του, τα οποία έρχεται να αποκαλύψει μία νέα βιογραφία από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, δημοσιογράφο David Maraniss, ο οποίος φέρνει στο φως τις ξεχασμένες και λευκές πρώην του Ομπάμα.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στην Ζενεβιέβ Κουκ, η οποία γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα στην κουζίνα μιας κοινής τους φίλης, σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, τα Χριστούγεννα του 1983.
”Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε να βρεθούμε στο σπίτι του. Μαγείρεψε το δείπνο μας, φάγαμε και μετά πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Και έμεινα όλη τη νύχτα μαζί του. Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο”, λέει η ίδια.

Όμως η Ζινεβιέβ κατάλαβε ότι ο Ομπάμα αναζητούσε κάτι διαφορετικό και έγραψε στο ημερολόγιό της: ”Αυτή η λυγερή, κεφάτη, δυνατή μαύρη γυναίκα τον περιμένει κάπου εκεί έξω!”. Ο ίδιος τότε βέβαια της έλεγε ότι δεν θα ένιωθε ποτέ πραγματικά άνετος δίπλα σε μια έγχρωμη σύντροφο.

Ο Έρωτας του Κολεγίου
Ωστόσο, η Ζενεβιέβ Κουκ δεν ήταν ο πρώτος έρωτας του προέδρου των ΗΠΑ. Ο πρώτος του μεγάλος έρωτας, γεννήθηκε στο κολέγιο Occidental, στις αρχές του 1980, στο Λος Άντζελες. Η Αλεξάντρα Μακ Νίαρ ήταν αρχισυντάκτρια στο περιοδικό του κολεγίου, ξανθιά και πρόθυμη να δημοσιεύσει τα ποιήματα που έγραφε ο νεαρός Ομπάμα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

”Λυγερή και μυστηριώδης, με πρόσωπο σαν της Μέριλ Στριπ στα νιάτα της και ένα λογοτεχνικό μποέμ αέρα”, παρουσιάζει την Αλεξάντρα Μακ, ο Ντέιβιντ Μαράνις. Εκείνο που τον γοήτευσε ιδιαίτερα ήταν το χιούμορ και την εξυπνάδα της.

Θυμάται το πρώτο τους καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, όπου μετακόμισαν και οι δύο για σπουδές ”με ατελείωτους περιπάτους στην πόλη, περιπλανήσεις στα εστιατόρια της πόλης, χαλαρές στιγμές στα διαμερίσματά τους, επισκέψεις στα μουσεία και όνειρα για τη ζωή”.