Το πενταπλό φονικό,δάνειο και Μηχανισμός Στήριξης

3efimeridesteleia

 

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Ετοιμο το μνημόνιο για την Κύπρο” γράφει ότι στο Βερολίνο και τις Βρυξέλες υπάρχει ήδη προσχέδιο μνημονίου με αυστηρούς όρους δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλες τις μονάδες θα πάρουν οι εξεταζόμενοι στο μάθημα των μαθηματικών κατεύθυνσης “λόγω του λάθους”. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επικρίνει την Κυβέρνηση για τις κατηγορίες εναντίον του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου.

 

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Κλειδί το κίνητρο για να εντοπιστούν οι δράστες” γράφει ότι χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας των πέντε νεαρών στην Αγία Νάπα. Αλλού γράφει ότι το τρίτο ετήσιο “πανηγύρι χαράς και αγάπης” του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου αποτελεί την απόδειξη πως κανείς δεν ξεχνά τον τόπο του. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Τίτου Χριστοφίδη ότι η Κυβέρνηση καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές για θέματα όπως η ανεύρεση και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

 

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Τα περιθώρια στενεύουν” γράφει ότι μάχη με τον χρόνο σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης δίνει η Κύπρος θέλοντας έστω και στο παρά πέντε να εξασφαλίσει διακρατικό δάνειο και στη συνέχεια να προσφύγει  για οικονομική βοήθεια στο Μηχανισμό Στήριξης EFSF. Αλλού γράφει ότι σε δύο εκπαιδευτικές περιφέρειες μοίρασαν τους μαθητές Τσερίου με αποτέλεσμ1α οι μισοί να έχουν το Γυμνάσιο έξω από την πόρτα τους και οι άλλοι μισοί σε απόσταση εννιά-δέκα χιλιομέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα τερτίπια του καιρού με παροδική καταιγίδα να αναμένεται σήμερα.

 

 

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “`Πόλεμος` φατριών για ζώνες επιρροής” γράφει ότι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών κινούνται οι αστυνομικές έρευνες για τη στυγερή δολοφονία των πέντε. Αλλού γράφει ότι καταναλωτές ζητούν μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στις παραλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα το πολιτικό μνημόσυνο των δολοφονηθέντων για τα πολιτικά τους φρονήματα την περίοδο `55-`59.