“Το ψευδοκράτος στέκεται στα πόδια του”


 

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της τουρκικής Κυβέρνησης και αρμόδιου για τις κυπριακές υποθέσεις Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αταλάι είχε συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου και σε δηλώσεις του είπε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι δυνατές, και πως παρά την οικονομική κρίση, οι οικονομίες τους είναι καλές.

Ανέφερε επίσης πως κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας θα υπάρξει στασιμότητα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, προσθέτοντας πως η απόφαση για ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας από την «ε/κ πλευρά», κατά την έκφρασή του, είναι άδικη και λανθασμένη.

Ο κ. Αταλάι ανέφερε πως το θέμα των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους είναι υπό την ευθύνη του και πρόσθεσε πως επισκέπτεται τα κατεχόμενα συχνά. Είπε ακόμα πως την Πέμπτη το βράδυ είχε συνάντηση με ομάδες τεχνοκρατών και πως έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πληροφόρηση που είχε σε σχέση με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Πρόσθεσε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με τα έσοδα και τις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Δήλωσε τέλος ότι στο ψευδοκράτος οι Τούρκοι της Κύπρου, όπως είπε, πρέπει να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να κρατούν ψηλά το ηθικό τους.

Ο κ. Έρογλου δήλωσε πως η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα, η οποία αφιερώνει αρκετό χρόνο στο ψευδοκράτος. Πρόσθεσε πως οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους ενισχύονται με επισκέψεις όπως αυτές του κ. Αταλάι.