Τους έδεσαν και τους λήστεψαν

Για πάνω από 4 ώρες έμειναν πισθάγκωνα δεμένοι, από τρεις ληστές, ένας 80χρονος και ο 55χρονος γιος του στο Περιβόλι Σπερχειάδας, ένα ορεινό χωρίο της δυτικής Φθιώτιδας. Τα ξημερώματα ο 80χρονος μπόρεσε να απελευθερωθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τρία άτομα μπήκαν μέσα στο σπίτι από βοηθητική πόρτα. Με την απειλή πιστολιού ζήτησαν από τον 80χρονο τα χρήματά του. Αυτός αρχικά αρνήθηκε ότι έχει χρήματα για να τους δώσει. Ο ένας εκ των ληστών χαμηλόφωνα του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο λέγοντάς του ότι «αν δεν δώσεις τα χρήματα θα σε σκοτώσουν».

Ο ηλικιωμένος τους είπε ότι είχε τα χρήματα κάτω από το μαξιλάρι του. Οι τρεις ληστές πήραν 1000 ευρώ που βρήκαν εκεί, το βιβλιάριο καταθέσεων της τράπεζας, ξήλωσαν το τηλέφωνο, τους έδεσαν -πατέρα και γιο- και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ τρεις ώρες αργότερα και με πολύ μεγάλη προσπάθεια ο 80χρονος κατόρθωσε και ξεφύγει από τα δεσμά του, έλυσε το γιο του και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία άρχισε τις αναζητήσεις για τους τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας παραμένει αδιευκρίνιστη η ταυτότητά τους, καθώς ο ηλικιωμένος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις  διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μου.