Τσίπρας: “Δίλημμα ζωής μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ”

Ως συγκέντρωση της νίκης χαρακτήρισε την ομιλία του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε:

“Νίκη της Δημοκρατίας. Της αξιοπρέπειας. Της ελπίδας. Της ευθύνης. Νίκη της αλλαγής. Νίκη της Ελλάδας.

Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει.

Αφήνει πίσω της το φόβο. Αφήνει πίσω της την ανασφάλεια. Αφήνει πίσω της εκείνους που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια.

Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο”.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ όχι απλώς πως είπαν ψέματα αλλά έκαναν το ψέμα σημαία τους, ότι εκβίασαν τον λαό για να πάρουν ψήφους, διότι μόνο με το φόβο μπορούν να κάνουν κάτι σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως λεηλάτησαν την Ελλάδα και μετά υπέστειλαν την ελληνική σημαία την οποία παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον τόνισε πως ο λαός δεν φοβήθηκε και με την ψήφο του την Κυριακή γυρίζει την πλάτη στα δύο κόμματα της χρεοκοπίας και της δραχμής, όπως τα χαρακτήρισε.

“Ανοίγει ο λαός μας την Κυριακή το βήμα του στο μέλλον. Παίρνει τις τύχες του στα χέρια του. Ο λαός μας, με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανοίγει τους δρόμους της Ιστορίας στη μεγάλη αλλαγή. Στη νέα Ελλάδα.
Με δημοκρατία. Με δικαιοσύνη. Με ασφάλεια. Με σταθερότητα. Με αξιοπρέπεια. Με κράτος δικαίου. Στη μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα. Με την κυβέρνηση του λαού. Με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”.

Αφού μετά είπε πως από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η Ελλάδα παίρνει και πάλι μπρος, υποστήριξε πως ο χώρος του έχει την αυτοπεποίθηση της ήρεμης δύναμης που θέλει και μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου.
“Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ”

“Τη Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή. Η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Τη Δευτέρα γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο.

Τη Δευτέρα αρχίζει η νέα εποχή της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους απανταχού κερδοσκόπους. Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε”, τόνισε προειδοποιώντας ουσιαστικά συγκεκριμένους κύκλους πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν θα διαψεύσει ούτε θα προδώσει τον λαό.

“Γι΄ αυτό, στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής. Στο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Με το μόνο πραγματικό δίλημμα. Με το δίλημμα ζωής. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στο μόνο πραγματικό δίλημμα εξουσίας. Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Αντιμνημονική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κυβέρνηση της νέας μεταπολίτευσης. Κυβέρνηση του λαού. Με πυρήνα τον ισχυρό και παντοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”.

Όχι σε συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε όπως ήταν επόμενο, τα περί συνεργασιών, λέγοντας πως θα συνεργαστεί αλλά δεν θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που θα παγιδεύσει τον λαό και απέκλεισε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αναφέρθηκε και στην Ισπανία για την οποία είπε πως πέτυχε να ναι στο ευρώ χωρίς μνημόνιο και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στο ευρώ με εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Επίσης αναφέρθηκε και στην έκτη Μάη για την οποία είπε ότι οι πολίτες άνοιξαν το πρώτο πέρασμα στην νέα μεταπολίτευση το οποίο είπε πως δημιουργεί νέο κλίμα στην Ευρώπη.

Αυτό φοβούνται η Μέρκελ και οι συντηρητικές ηγεσίες.

“Αυτό φοβάται ο κ. Σαμαράς. Και με το δίκιο του. Ότι δεσμεύτηκε με την υπογραφή του σε μια Ευρώπη που φεύγει. Και ότι η αλλαγή στην Ευρώπη θα συμπαρασύρει κι αυτόν τη Κυριακή στην Ελλάδα. Ότι τη Δευτέρα θα είναι ο ίδιος και τα κόμματα του μνημονίου παρελθόν για τον τόπο.

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ που φεύγει. Εμείς εγγυόμαστε την Ευρώπη που έρχεται. Γινόμαστε μαζί με το λαό μας οι πλαστουργοί του καινούργιου.

Ανοίγουμε το δρόμο στην ελπίδα. Προς όφελος του λαού και του τόπου”.
Και συνέχισε:

“Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θέλουν έναν λαό φοβισμένο, υποτακτικό κλεισμένο στο καβούκι του, να υπομένει τη δυστυχία. Σε λάθος λαό απευθύνονται.

Ο λαός μας δε λύγισε και δε παραδόθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Τη σημαία της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του δε την υπέστειλε ποτέ. Ακόμα και όταν στη χώρα μπήκαν κατακτητές.

Δε θα την υποστείλει ούτε τώρα, όπως ο κος Σαμαράς στο τηλεοπτικό του σποτ.

Δε θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του για να δικαιώσει τις υπογραφές του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου, στο δεύτερο μνημόνιο”.

“Οι εξελίξεις στην Ευρώπη εμάς δικαιώνουν. Γι’ αυτό μόνον εμείς είμαστε αξιόπιστοι διαπραγματευτές για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί μόνον εμείς δεν είμαστε δεδομένοι.

Άλλωστε, εμάς δεν μας κρατάει κανείς στο χέρι. Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου. Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens. Και ποιος ξέρει και ποιών άλλων πολυεθνικών κολοσσών και εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Σκληρή κριτική σε Σαμαρά για την ασφάλεια

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για “χολιγουντιανό δωδεκάλογο” του για την ασφάλεια και υπογράμμισε πως θα προστατεύσει την ατομική ασφάλεια του πολίτη, ενώ είπε πως αυτοί (η ΝΔ δηλαδή) έριξαν τον τόπο στα βράχια και τον εγκατέλειψαν.

“Για να ξανάρθουν και να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Τα σκάνδαλα των σκανδάλων.

Τη Siemens. Τα δομημένα ομόλογα.

Τους θυμόμαστε, όμως. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε φοβισμένοι, ούτε λωτοφάγοι.

Θα το διακινδυνεύσουμε; Θα διακινδυνεύσουμε, να έχουμε τον κο Σαμαρά με την υπερσυντηρητική του ατζέντα και τους ακροδεξιούς του συνεργάτες στη κυβέρνηση του τόπου;

Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη χρυσή αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη, και τον ακροδεξιό τους περίγυρο”;

“Το πάρτι τελείωσε”

“Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία. Το πάρτι τελείωσε. Κανόνες για όλους. Για τους εθνικούς εργολάβους, για τους εθνικούς προμηθευτές, για τους καναλάρχες.

Θα πληρώσουν, επιτέλους, για πρώτη φορά, για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες. Με την κλεπτοκρατία. Το κράτος επιστρέφει στο λαό. Όχι στα κόμματα, στα κυκλώματα και στους εργολάβους”.

Πώς θα τα κάνει όμως αυτά;

“Αντικαθιστούμε το αναποτελεσματικό Μνημόνιο με Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης. Ένα σχέδιο για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της χώρας από την κρίση. Για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της. Για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Έτσι εγγυόμαστε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη” είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

“Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και αποκαθιστούμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας. Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή. Στην αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και κατακτά η νεολαία μας προοπτική στην πατρίδα της”.

Περισσότερες ειδήσεις news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας