Ο Ναός της Γέννησης εντάσσεται στη λίστα της UNESCO

 

Η UNESCO συμπεριέλαβε τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια συνόδου στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ναός της Γεννήσεως βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το μνημείο “Τόπος Γεννήσεως του Ιησού”, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον δρόμο του προσκυνήματος, γράφτηκε στη λίστα με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές.

Πρόκειται για το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εγγράφεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η παλαιστινιακή προεδρία χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “νίκη της δικαιοσύνης”.

“Αυτή η αναγνώριση από τον κόσμο των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού είναι μια νίκη για τον σκοπό μας και τη δικαιοσύνη”, δήλωσε στο AFP ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ενώ ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ χαρακτήρισε την ημέρα “ιστορική”.

Οι Παλαιστίνιοι έγιναν δεκτοί στην UNESCO τον Οκτώβριο του 2011. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών, η Παλαιστινιακή Αρχή έκανε αίτηση ένταξης στην UNESCO η οποία έγινε δεκτή, έστω και με τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο nrews247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.