«Βοηθητική η απαλλαγή Γεωργιάδη»

Η απαλλαγή από το κατηγορητήριο του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη  που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις έγινε για το καλό της υπόθεσης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης. Σχολιάζοντας μάλιστα τις επικρίσεις από νομικούς και πολιτικούς κύκλους για τη νέα τροπή που πήρε η δικαστική διαδικασία στην υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι πρόθεση της Νομικής Υπηρεσίας είναι να καλέσει το συνταγματάρχη Γεωργιάδη ως μάρτυρα κατηγορίας.

 

«Η Νομική Υπηρεσία αν και δεν είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει τους λόγους αναστολής της δίωξης κατηγορουμένου το έπραξε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.»

 

Τόνισε επίσης ότι δεν προηγήθηκε καμία συναλλαγή μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και του δικηγόρου του κ. Γεωργιάδη και ούτε υπάρχει οποιοδήποτε κίνητρο για τον Γενικό Εισαγγελέα να αναστείλει τη δίωξη.

 

Αναφερόμενος και στις διαμαρτυρίες των δύο δικηγόρων  των κατηγορουμένων, ο Πέτρος Κληρίδης ανέφερε πως δεν αντιλαμβάνεται το λόγο και σημείωσε πως η απουσία Τσαλικίδη και Γεωργιάδη από το κατηγορητήριο ίσως να είναι βοηθητική και να λειτουργήσει υπέρ της υπόθεσης των πελατών τους.

 

Για το περί δικαίου αίσθημα ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι αυτά ανήκουν στο Μεσαίωνα και πρόσθεσε ότι οι δίκες σήμερα γίνονται με βάση το νόμο και τη μαρτυρία.

 

Σχετικά με την ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων για τη χθεσινή ενέργεια της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η Νομική Υπηρεσία ενημέρωσε τους συγγενείς, «κάποιοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και άρα δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν παράπονα ότι δεν έτυχαν ενημέρωσης.»

 

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο δικηγόρο της μητέρας των διδύμων που σκοτώθηκαν στη φονική έκρηξη, ο κ. Κληρίδης διατύπωσε έντονες επικρίσεις ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος στέλνει στον ίδιο επιστολές με προσβλητικό περιεχόμενο  αφού πρώτα τις δημοσιεύσει στον Τύπο. Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, δεν παίρνει απάντηση. «Ελπίζω, αυτή τη φορά αν προτίθεται να μου αποστείλει επιστολή να το πράξει προτού τις διαρρεύσει στον Τύπο.» συμπλήρωσε.