Βουτιά θανάτου από τον πύργο του Άιφελ

 

Να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον Πύργο του Άιφελ, επέλεξε τη νύχτα ένας Βρετανός, σύμφωνα με τις Παρισινές αρχές.

Ο Βρετανός, ο οποίος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη, εντοπίστηκε από τις κάμερες την ώρα που σκαρφάλωνε στον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος έχει ύψος 324 μέτρων, και δύναμη της ασφάλειας αναπτύχθηκε γύρω από το μνημείο.

Μιλούσε για αρκετή ώρα με έναν γιατρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα που βρισκόταν μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου ορόφου, οι οποίοι βρίσκονται σε ύψος 115 και 310 μέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

“Στο τέλος πήδηξε, βουτώντας στο κενό”, διευκρίνισε.

Τέτοιου είδους αυτοκτονίες “σημειώνονται αρκετά συχνά, αλλά είναι πολύ σπάνιο κάποιος να καταφέρει να αναρριχηθεί τόσο ψηλά”, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η διεύθυνση του Πύργου του Άιφελ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών που γίνονται από το μνημείο σε σχετική ερώτηση του  Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα (25/06) το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη εκ νέου για να αποτρέψει άλλη απόπειρα αυτοκτονίας από τον Πύργο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν μια γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία είχε αναρριχηθεί επίσης στον πύργο με στόχο να πηδήξει.


Un homme chute de la Tour Eiffel : suicide ou… από BFMTV

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.