Βρετανία: Οι ναζί ξανάρχονται

Δεκάδες Γερμανοί ντυμένοι Ναζί, βρέθηκαν στο Haworth ένα μικρό χωριό κοντά στο Bradford της Βρετανίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ο λόγος; Οι Γερμανοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο μικρό χωριό για να παραβρεθούν στο ετήσιο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη δεκαετία του 1940 και στοχεύει στην αναβίωση της.

Το Haworth είναι άλλωστε αδελφοποιημένο εδώ και πολλά χρόνια, με τη Γερμανική πόλη, Hamm.

Σίγουρα το θέαμα ήταν τρομακτικό για τους κατοίκους της περιοχής που είδαν ξαφνικά τα SS και τους νοσταλγούς τους να παρελαύνουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο αντέδρασαν, λέγοντας πως το φεστιβάλ τους, είναι μια ετήσια γιορτή που έχει να κάνει με το στυλ και την κουλτούρα της δεκαετίας του ’40 και δεν αποσκοπεί στην αναβίωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Τρίτου Ράιχ και των θαυμαστών του.

Οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να απαγορεύσουν τη Ναζιστική ενδυμασία για τις επόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής.

Στις στολές των νοσταλγών του Χίτλερ εμφανίστηκαν όλα τα διακριτικά σύμβολα του τότε Γερμανικού στρατού, με τη σβάστικα να έχει την τιμητική της.
Γερμανοί επισκέπτες ανέφεραν μάλιστα, πως αν το γεγονός λάμβανε χώρα στην πατρίδα τους, οι Αρχές θα είχαν προβεί αμέσως σε συλλήψεις.

Οι ίδιοι οι Γερμανοί πάντως, δήλωσαν πως “ήθελαν να αστειευτούν” και όχι να προκαλέσουν τους Βρετανούς. Ο πρόεδρος της κοινότητας πάντως τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Η Nikki Carroll, μέλος της 20μελους επιτροπής διοργάνωσης του φεστιβάλ, είπε πως το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τη μνήμη όσων χάθηκαν στον πόλεμο και να αναγνωρίζουμε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Ναζί”.

Περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.