Υπογραφή Τσίπρα για εκταμίευση της επόμενης δόσης

Τις υπογραφές όλων των πολιτικών αρχηγών και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα, ανεξάρτητα του αν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, φέρεται ότι θα ζητήσει εκ νέου η Τρόικα τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, για να αποδεσμεύσει τις επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης.

Την είδηση δημοσιεύει σήμερα 13/06, η ελληνική εφημερίδα “Το Έθνος” και σύμφωνα με το άρθρο, αλλά και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής 17/06, οι δανειστές της Ελλάδας θα θέσουν θέμα “νέας ενυπόγραφης δήλωσης για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου” αυτή τη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσουν να εγγυηθεί και εκείνος ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο, “προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας”.

Ουσιαστικά, με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ήδη στείλει στις Βρυξέλλες το δικό τους αυτόγραφο για το Μνημόνιο, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει ότι θα το καταργήσει, στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ευρωζώνης συζητείται ανοιχτά – σύμφωνα πάντα με το Έθνος – το σενάριο να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει και εκείνος, όπως έκαναν τον Νοέμβριο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

“Μοχλός πίεσης” θα είναι φυσικά η συνέχιση ή η διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως για να γίνει αυτή η κίνηση από τη Δευτέρα και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αξίζει σημειωθεί πάντως ότι στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι “εάν δεν μας δώσουν την δόση θα τους καταγγείλουμε για εκβιασμό”.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.