Υποβάθμισε και 5 ολλανδικές τράπεζες

 Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα πέντε ολλανδικών τραπεζών, ανάμεσα τους οι Rabobank, ING και ABN AMRO.

Για τέσσερις τράπεζες η πιστοληπτική ικανότητα μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες: στην Aa2 για τη Rabobank, στην A2 για την ING Bank, στην A2 για την ABN AMRO, και στην Baa2 για την LeasePlan Corporation.

Για την SNS Bank η πιστοληπτική της ικανότητα μειώθηκε κατά μια βαθμίδα σε Baa2.

Οι προοπτικές αυτών των τραπεζών είναι σταθερές, εκτός από την ING, που είναι αρνητική, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.

Η ευρωπαϊκή κρίση στο τραπέζι συζητήσεων Ομπάμα – Σινγκ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι χρειάζεται να αμβλυνθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια οικονομία εξ αιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην τηλεφωνική συνομιλία πριν από τη σύνοδο του G-20 στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν “τη σημασία των μέτρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της παγκόσμιας οικονομίας”, με έμφαση στην ανάπτυξη.

Οι ηγέτες της ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου θα συγκεντρωθούν στις 18 και 19 Ιουνίου στο Λος Κάμπος του Μεξικού σε μια σύνοδο όπου θα κυριαρχήσει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Περοσσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.