Ζάγκρεμπ- Λονδίνο με ποδήλατο

 

Η διαδρομή προβλέπει να περάσουν από 10 χώρες, τις : Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία,  Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Βρετανία.

«Θα περάσουμε από 10 χώρες. Θέλουμε να αποτελέσει το ταξίδι μία όμορφη ιστορία και με λίγη τύχη θα φθάσουμε έως το Λονδίνο», τόνισε ο διοργανωτής του απαιτητικού εγχειρήματος, Μλάντεν Γκάσετς, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με το φίλο του Μάρκο Μίτιτς από το Ζάγκρεμπ ταξίδεψαν με ποδήλατο από την πρωτεύουσα της Κροατίας έως το Πεκίνο.

Τα κίνητρα της πρωτοβουλίας βασίζονται στις έννοιες, με τις οποίες είναι συνυφασμένη η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, η αλληλεγγύη, η αρμονία, η ειρήνη, η ανεκτικότητα, ο υγιής νους μέσα σε σώμα υγιές και η περιβαλλοντική ευαισθησία, δηλαδή όλα όσα ενθαρρύνουν τα μέλη της Λέσχης, σύμφωνα με τους διοργανωτές του ταξιδιού. Επιπρόσθετος στόχος είναι συμβολικά να αναγγελθεί στους Ευρωπαίους η επικείμενη ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο εγχείρημα συμμετέχουν και δύο επίτιμα μέλη της Λέσχης, ο Δανός Γέσπερ Χέντεγκάαρντ και ο Γάλλος Ντανιέλ Γκρασί, οι οποίοι είχαν διανύσει μαζί με τους Μίτιτς και Γκάσετς την πορεία μέχρι τη Ρωσία και στη συνέχεια οι δύο Κροάτες συνέχισαν το ταξίδι για το Πεκίνο.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.