Πρώτη φορά σημαία και σύμβολα της 17Ν on camera (Vid)

 
Για πρώτη φορά μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη το 2002, παρουσιάζονται στον φακό της κάμερας το οπλοστάσιο και τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης, που για 27 χρόνια σκορπούσε τον θάνατο με δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις και 23 δολοφονίες Ελλήνων και ξένων πολιτικών, αστυνομικών, στρατιωτικών, διπλωματών και ανυποψίαστων πολιτών, όπως στην περίπτωση του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στην επίθεση του 1992, με ρουκέτα εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασά.

Στις 29 Ιουνίου του 2002, η βόμβα που κρατούσε ο Σάββας Ξηρός στο λιμάνι του Πειραιά, εξερράγη στα χέρια του, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για την οργάνωση.

Στην τσάντα που κρατούσε, βρέθηκε το 38άρι όπλο του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που είχε δολοφονηθεί το Δεκέμβριο του 1984 κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Πετράλωνα.

Με αυτό το όπλο η 17Ν έκανε τις έξι από τις συνολικά 23 δολοφονίες.

Ο αριθμός του όπλου είχε σβηστεί από τα μέλη της οργάνωσης, όμως στα εγκληματολογικά εργαστήρια αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του όπλου.

Το 45άρι της οργάνωσης και η γραφομηχανή, που δεν έγραφε ολόκληρο το γράμμα “Ρ” δεν βρέθηκαν ποτέ, όμως βρέθηκε η γραφομηχανή, στην οποία γράφτηκαν οι περισσότερες από τις προκηρύξεις της 17Ν.


Ντοκουμέντο: Το οπλοστάσιο και τα σύμβολα της 17Ν από Miss-Jessy-Lays

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.