Βοήθεια 230 εκατ. Ευρώ

 

Η Γαλλία θα χορηγήσει βοήθεια ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη στο Αφγανιστάν το διάστημα 2012-2016 ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει τη μετάβασή της προς μια «οικονομία της ειρήνης», ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος συμμετείχε στο Τόκιο στη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν.
 
«Οι στόχοι που είχαμε θέσει αρχικά επιτεύχθηκαν: να βρούμε τον Μπιν Λάντεν και να διασφαλίσουμε ότι οι ίδιοι οι Αφγανοί μπορούν να διαχειριστούν τη χώρα τους», τόνισε ο Φαμπιούς και πρόσθεσε πως προτεραιότητα αποτελεί τώρα το να περάσει η χώρα από «την οικονομία του πολέμου στην οικονομία της ειρήνης».
 
«Η βοήθεια μας έχει κάποιες προϋποθέσεις: τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, τον αποτελεσματικό αγώνα κατά της διαφθοράς και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως κάθε χρόνο θα εξετάζεται από το κοινοβούλιο αν τηρούνται οι προϋποθέσεις αυτές και θα δίνεται το πράσινο φως.
 
Ο γάλλος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες θα επικεντρωθεί κυρίως στους τομείς «της οικονομίας, της γεωργίας, της έρευνας και της υγείας».
 
Τέλος, ο Φαμπιούς αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία και προσφορά του Γαλλικού Ιατρικού Ινστιτούτου για τη Μητέρα και το Παιδί, ενός νοσοκομείου στην Καμπούλ στο οποίο έχουν δεχτεί θεραπείες και έχουν νοσηλευτεί 100.000 Αφγανοί.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.