46χρόνια… Μοναχικός καουμπόι (Vid+Pics)

 

Περιβαλλόμενος από επιβλητικά βουνά και την άγρια φύση της Παταγονίας, η μόνη του συντροφιά είναι τα πρόβατά του και το ραδιόφωνο του.

Ο Faustino Barrientos, 81 ετών, είναι ένας κάουμπόι ο οποίος πέρασε 46 χρόνια στην απομόνωση στη λίμνη Lake O’Higgins, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο τον επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι από το Vice, ένα ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο από τη Νέα Υόρκη. Οι εκπρόσωποι του Τύπου ταξίδεψαν τέσσερις ημέρες για να τον συναντήσουν.

‘Δεν έχω ανάγκη τα χρήματα” τους δήλωσε ”τρέφομαι από τη φύση” αναφέρει μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ. ”Ήθελαν να με πάρουν από εδώ, αλλά είμαι αποφασισμένος να παραμείνω μέχρι το τέλος’.

Κάνοντας πολλές κατασκευαστικές δουλειές στην Αργεντινή, όπου και έμενε πριν ”μετακομίσει’‘ στη μοναξιά του, ο Barrientos έχει τη δυνατότητα να φτιάξει όλα εκείνα που του χρειάζονται για να επιβιώσει. Σπίτι, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, όλα φτιαγμένα από ξύλο και τα ίδια του τα χέρια.

Ο μοναχικός καουμπόι έχει δημιουργήσει δύο παραπήγματα, στο ένα κοιμάται, τρώει, ακούει μουσική και διαβάζει παλιές εφημερίδες-που του στέλνουν κάθε 2 χρόνια-, ενώ στο άλλο αποθηκεύει τα τρόφιμά του.

Εξοικειωμένος με τις κατασκευές, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα

Τρέφεται κυρίως με σούπες και κρέας

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τα μυστικά του

Έχει δημιουργήσει ακόμα και προστατευτικά γυαλιά

Περισσότερες περίεργες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.