Ανεβάζουν χειρόφρενο τα λεωφορεία της Πάφου

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος,σε  πλήρη εφαρμογή έβαλαν  τα σχέδια απεργιακών μέτρων από  σήμερα οι εργαζόμενοι στον οργανισμό των λεωφορείων της Πάφου.  Οι εργαζόμενοι αλλά και οι εκπρόσωποι των συντεχνιών θεωρούν ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών τους εμπαίζει για ακόμη μια φορά μη καταβάλλοντας τις χορηγίες για την παροχή των υπηρεσιών τους προς το επιβατικό κοινό στα συμφωνηθέντα   χρονοδιαγράμματα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, ενώ στις 4 Ιουνίου έπρεπε να τους καταβληθούν οι μισθοί Μαΐου, αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα και σύμφωνα με όσα έχουν πληροφορηθεί ούτε και στις 4 Ιουλίου θα τους καταβληθεί το πόσο για την πληρωμή των μισθών για τον μήνα Ιούνιο.

Μετά από  αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Πάφου θα κατέλθουν  από σήμερα σε απεργιακά μέτρα, τα οποία με αυτά προειδοποιούν ότι θα είναι επ’ αόριστον εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου. 

Η απόφαση αυτή για την λήψη των απεργιακών μέτρων είχε οριστικοποιηθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας , μετά και από  την παραδοχή λειτουργών του ΤΟΜ ότι δεν μπορεί να καταβάλει την χορηγία προς τον ΟΣΥΠΑ, αφού ούτε σε αυτούς  δόθηκε το αναγκαίο ποσό από το αρμόδιο υπουργείο.