«Από Άφιξη σε Αναχώρηση»

 

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Hermes Airports αναφέρει ότι «η πρώτη έκθεση που φέρει τον τίτλο «Από Άφιξη σε Αναχώρηση» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας και παρουσιάζει διαδραστικά έργα τέχνης. Πρόκειται για έργα έξι καλλιτεχνών από την Κύπρο την Ελλάδα και τη Μάλτα που ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση με το θεατή, δημιουργώντας ευχάριστα συναισθήματα, αλλά και αφορμή για προβληματισμό, εμπλουτίζοντας, έτσι την εμπειρία του επιβατικού κοινού σε έναν πολυσύχναστο χώρο υπηρεσιών, όπως είναι το αεροδρόμιο».

Η δεύτερη έκθεση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «η οποία φέρει τον τίτλο «Εκεί που η Ευρώπη συναντά τη Μεσόγειο» διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Καλών και παρουσιάζει έργα γλυπτικής από συνολικά 16 καλλιτέχνες από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος της έκθεσης αυτής, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής διασύνδεσης της Κύπρου με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από έργα τέχνης που έχουν ως έμπνευση τους, τις κοινές αξίες και τα ιδεώδη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».

Και οι δύο εκθέσεις είναι προσβάσιμες για το επιβατικό κοινό και θα φιλοξενούνται στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας μέχρι την ολοκλήρωση της Κυπριακής Προεδρίας, το Δεκέμβριο του 2012.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «οι δύο αυτές πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν την ουσιαστική και ένθερμη υποστήριξη της Hermes Airports και των αεροδρομίων του τόπου μας στην ιστορική στιγμή της ανάληψης της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία».