Απο αναβολή σε αναβολή η δίκη στο Μαρί

Στο Κακουργιοδικείο, το οποίο συνήλθε στις 9.00 το πρωί, ο κ. Πογιατζής έκανε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι από το 1991 μέχρι και το διορισμό του στη θέση του Επαρχιακού Δικαστηρίου το 1995 διατηρούσε  δικηγορικό γραφείο με τον πρώτο κατηγορούμενο τέως Υπουργό Εξωτερικών  Μάρκο Κυπριανού και γι αυτό αποφάσισε να αυτοεξαιρεθεί.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες στο Πρωτοκολλητείο ν’ αποστείλει τη γραπτή δήλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις απαραίτητες περαιτέρω  ενέργειες.

Νέα συνεδρία ορίστηκε στις 16 του μήνα προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι θα υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι επιφυλάσσονται σε νέα δικάσιμο για να συζητήσουν το ύψος της εγγύησης.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστα, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο τέως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο τέως Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.